Specialisaties

Specialisaties

Engineering

Atrel BV beschikt over een team van ervaren project engineers met een eigen ontwerp-projectafdeling.We maken gebruik van 3D-ontwerpstations voor een optimale weergave van ons ontwerp welke we al in de aanbiedingsfase van een project kunnen voorleggen.Voor gassystemen maken onze specialisten technische berekeningen van bijvoorbeeld stroomsnelheden en drukverliezen. Voor drukvaten voeren we sterkteberekeningen uit en verzorgen we de PED-conformiteit. Als specialist op het gebied van (aard)gassystemen zijn we als geen ander thuis in lokale en internationale wet- en regelgeving, normen, milieu – en veiligheidseisen. Gasstraten ontwerpen we volgens de Europese richtlijn EN 746-2 of de Amerikaanse NFPA 37 (of 54), en zijn, indien vereist, explosieveilig volgens de Europese ATEX of Noord-Amerikaanse richtlijnen. Het uitvoeren van een risicoanalyse behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Verder kunnen installaties en systemen op basis van klantspecificatie ontworpen en gebouwd worden. Voor bijvoorbeeld odorisatie systemen kunnen wij u advies en ondersteuning bieden.

Fabricage

Atrel beschikt over een eigen werkplaats en bij grotere opdrachten kunnen we -indien nodig- samenwerken met gekwalificeerde subcontractors. Fabricage kan plaatsvinden volgens EN, DIN of ASME standaarden. De lassers die de pijpstukken maken, zijn gekwalificeerd en in de installaties wordt uitsluitend CE-gekeurde apparatuur toegepast. Iedere installatie wordt getest op sterkte en dichtheid met geijkte meetapparatuur en voorzien van een uniek fabricagenummer. Alle certificaten van de onderdelen, sterkteberekeningen en perscertificaten worden gebundeld in een Manufacturing Data Book. Atrel houdt die informatie digitaal in beheer en kan die dus te allen tijde verstrekken.

Service & Onderhoud

Om een optimaal onderhoud van uw installatie te verzekeren, kan Atrel u een serviceabonnement aanbieden. Uw installatie is dan altijd up-to-date en ongepland correctief onderhoud wordt beperkt tot een minimum. Atrel heeft serviceonderdelen op voorraad en beschikt over vaktechnisch bekwaam personeel met VCA en VIAG certificaten.

Er zijn verschillende oorzaken, zoals toenemende verstedelijking, waardoor installaties soms niet meer voldoen aan de huidige wettelijke eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Ook kunnen in de loop der tijd de onderhoudskosten van een installatie oplopen en de betrouwbaarheid van het reduceerstation afnemen. Atrel kan uw verouderde installatie renoveren volgens de laatste stand der techniek.

Componenten uit de webshop kunnen in onze werkplaats op verzoek worden samengesteld tot een functioneel geheel. Voorbeeld: u kiest een afsluiter en een actuator en wij maken daar een geautomatiseerde klep van.